dilluns, 12 d’octubre del 2009

LA RIERADA (SALT D’AÏGUA)

Començem l’excursió des-de el restaurant Can Castellví, situats en l’aparcament, hem de continuar a mà esquerra i en direcció riera avall per un carrer i amb el pas de l’aigua a la dreta., al cap d’uns pocs metres es creua la Rierada per un pont, i a l’esquerra comença el camí de la passejada.
Sobre el punt de l’inici de la passejada anirem en direcció a Ca n’Amigonet i el Papiol. Des-de el començament de la passejada, la Rierada baixa a l’esquerra del camí, que s’endinsa en un bosc de ribera, amb una vegetació variada. En els punts més obacs trobem acàcies, àlbers, verns, oms i en l’espai del torrent Fondo ofereix un aspecte realment selvàtic, amb lianes i falgueres. També hi ha alzines, roures i pins força alts.
Seguim la riera pel caminet que baixa pel seu marge dret i el curs de la riera es va apropant i allunyant del camí, i és després d’haver caminat durant una mitja hora, justament en el punt on el torrent queda més fondo, una fita de pedra i un camí a l’esquerra donen accés al salt d’aigua.
La vall que forma la Rierada amaga algunes masies centenàries, son masies antigues, ja que la zona ha estat un espai de desenvolupament agrícola i a tocar de la riera encara hi ha algunes masies d’origen medieval que segueixen relacionades amb l’activitat agrícola. A més de Can Castellví també trobarem Can Planes i Can Salt.

CF
AVVCELM