diumenge, 25 d’octubre del 2009

TAST DE VINS VERTICAL NIVELL III
El passat dia 17 d’octubre va tenir lloc a la Nau Cultura de Valldoreix el tast de vins vertical de IIII nivell, organitzat per l’ AVVCELM, amb la col·laboració de l’EMD de Valldoreix i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El tast va ser un èxit, tant a nivell de participants (28 alumnes) com per la professionalitat i implicació del professor i enòleg de L’INCAVI el Sr. Albert Gonzalo.


Varem començar el Tast amb el vi blanc Sasserra d’anyades 2003, 2004 i 2005, per continuar amb el vi negre Artium 2003 (magnum), criança 2004 i Reserva 2005.

Detall del vins:

D.O

BODEGA

VARIETATS

OBSERVACIONS

Penedès

Vega de Ribes

Sasserra

Malvasia de Sitges

Any 2003

Penedès

Vega de Ribes

Sasserra

Malvasia de Sitges

Any 2004

Penedès

Vega de Ribes

Sasserra

Malvasia de Sitges

Any 2005

Plà de Bages

Celler Cooperatiu d’Artés

Artium

Cabernet Sauvignon

Magnun 2003

Plà de Bages

Celler Cooperatiu d’Artés

Artium

Cabernet Sauvignon

Criança 2004

Plà de Bages

Celler Cooperatiu d’Artés

Artium

Cabernet Sauvignon

Reserva 2005Anotacions dels vins que cal destacar:

Artium reserva 2005: Vi de color granat, aromes de fruita vermella com la pruna, la tinta xina, aromes de criança de cuiro, vainilla i pebrot. En boca te una harmonia entre la varietat y la criança, càlida amb estructura, amb alcohol present però ben integrat, gustos i equilibrat. L’Albert va recomanar comprar aquest vi para deixar-lo envellir per considerar que en un parell d’anys haurà guanyat amb qualitat.

Saserra 2005: Vi complex i saborós, que no et deixa indiferent, amb aromes de garriga i de un poder “sàpid” (Que té algun sabor o gust) que costa d’entendre.


El tast començava per l’examen olfactiu i l’Albert Gonzalo anotava a la pissarra les aromes que cadascun detectava. Així varem fer amb la resta de vins. Pel mateix procediment es va fer l’examen gustatiu. El resultat era ben curiós: vins que comparativament preu qualitat tindrien que ser millors i en l’opinió general el més car no va ser el que els participants van escollir i algú el va “titllar” el reserva de “reserva peleón.

Una vegada acabada la “cerimònia” del tast, tots els presents vam felicitar al professor Albert Gonzalo i se li va demanar de fer un nou curs de vins mono varietal (Chardonay) pel proper any 2010.

Esperem veure’ns tots plegats en el proper “Tast de Vins”.

JM

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.