dimecres, 29 de maig del 2024

VISITA GUIADA A LES CAVES LLONPART

Vàrem fer un recorregut per la història de Llopart des dels inicis fins avui. Conèixer el cicle vegetatiu de la vinya i la nostra agricultura ecològica davant d'una immillorable panoràmica del Penedès i de les muntanyes de Montserrat.

Les Vinyes:

Vinya del Ticu (plantada l’any 1935), varietat Montònega. És l’adaptació fenotípica de la varietat Parellada als terrenys de muntanya. Es el raïm més delicat, requerint una acurada feina de poda en verd i de gestió vegetativa. A Les Flandes, per les seves peculiars condicions, es fa possible obtenir-ne vins amb un gran potencial d’envelliment i amb una finesa excepcional.

Vinya del Pere de can Ros (Xarel·lo plantada l’any 1934 – Macabeu plantada l’any 1956), varietat Xarel·lo. És la vinya amb menys producció, i proporciona raïms amb elevats nivells de sucres i d’acidesa. Aporta perfils minerals i una insòlita salinitat al vi. És l’estructura del cupatge.

Vinya de l’Isidoro (plantada l’any 1981), varietat Macabeu. Origina aromes subtils i elegants, un persistent equilibri gustatiu i un envelliment molt estable. És el principal responsable del complex ventall de matisos sensitius de l’escumós Original.

 
Seguidament vam continuar la visita per les instal·lacions on elaborem els vins i escumosos, finalitzant amb una degustació de 2 escumosos Reserva i un Reserva 5 anys acompanyats d'un lleuger aperitiu de gastronomia local (formatge d'ovella, fuet i pernil ibèric).