dilluns, 12 de maig del 2014

TAST GUIAT DE VINS DE LA D.O. CATALUNYA

El passat dia 10 de maig va tenir lloc a la Nau Cultura de Valldoreix el tast guiat de vins amb la D.O. Catalunya, organitzat per la D.O.Catalunya, amb la col•laboració de l’ AVVCELM i  l’EMD de Valldoreix.


El tast va ser un èxit, tant a nivell de participants (49 persones) com per la professionalitat i implicació de la "sommelier" Srta.Clara. 

El tast:

Udina blanc 2012 de Caves Bohigas
Varietats:

Garnatxa blanca, xarel.lo y chennin blanc
 

Color, aroma i estructura:
Tonalitat groga brillant, reflexes daurats
Entrada potent i madura on destaca la complexitat obtinguda per la fusió de les tres varietats.
Fruita fresca i herba aromàtica del Xarel•lo, flor blanca i fruita seca (avellana sense torrar) de la garnatxa blanca i cítrics amb una lleugera nota mineral de Chenin Blanc.
La seva evolució a la copa passa per diferents estadis en els que les característiques del vins són fresques i es van fonent deixant un conjunt més madur format per herba del bosc, fruita seca i mineralitat.
En boca és un vi blanc molt potent, gras i estructurat gràcies al contacte amb les mares. Hi ha un bon equilibri entre l'acidesa del Chenin Blanc i la gran estructura de la Garnatxa Blanca. Llarga persistència en boca on evoluciona des de la fruita fresca quedant la mineralitat i notes de mel en el record. Vi de llarga evolució en copa.

Flama d'Or Rosat 2013 de Castell d'Or

Varietat:

Ull de Llebre 100%

Color, aroma i estructura:

Rosa gerd, brillant i molt atractiu.
Intensos aromes de fruites i florals de llarga persistència. Delicat i fi al nas.
Molt fresc i carnós. L'acidesa del vi està present i es deixa sentir però es manté ben integrada dins el conjunt. Vi amb personalitat, final de boca llarg i delicat.



Petit Albet Negre 2013 d'Albet i Noya

Varietats:
Cabernet Sauvignon / Ull de llebre (Tempranillo) / Garnatxa

Notes:

Destaca pels seus tanins rodons i per la seva sedositat. Un vi jove negre per excel·lència amb capacitat per a ser guardat en ampolla durant uns dos o tres anys.

Idoia Negre 2011 de Ca N'Estruc
Varietats:
70% Cabernet Sauvignon, 30% Ull de llebre

Color, aroma i estructura:
Vermell picota i reflexes granates, aromes afruitats, fruita vermella madura, notes làctiques,cuir, tabàc i especies dolçes.
Es fresc, llaminer, intens, notes afruitades, untuòs, equilibrat, tanins ben integrats i llarg.
Envelliment durant 12 mesos en barriques noves i seminoves de roure.

 

AVVCELM