diumenge, 11 de maig del 2014

MATINAL DE LES HERBES REMEIERES QUE ES TROBEN EN ELS BOSCOS DE VALLDOREIX

Avui, diumenge 11 de maig, hem fet una passejada  per conèixer l'apassionant món de les herbes i plantes remeieres que es troben en el Torrent de Can Llobet, a càrrec de la Dra. Sangabriel que ens ha mostrat com reconèixer les herbes i els  seus diferents usos medicinals.


Ens hem trobat una vintena de persones i  hem seguit amb molt d'interès les explicacions que la Consol Sangabriel que ens anava donant a mida que avançàvem en el reccoregut. També hem comptat amb la col·laboració de la botànica Mireia Lecina. Gràcies a totes dues!


Aquí us fem un "petit tast" d'unes quantes herbes remeieres:


Card Marià (Silybum marianum), protecció del fetge i la vesícula


Melissa (Melissa officinalis), S'utilitza en infusió per estrès, angoixa, insomni, taquicàrdies, espames musculars, etc.


Arç Blanc (Crataegus monogyna), les flors i els fruits contenen diversos lucòsids flavònics, que químicament són polifenols. Actuen sobre el cor i l’aparell circulatori.
Les seves propietats son: cardiotòniques, normotensores, sedant del sistema nerviós
simpàtic.


Plantatge de fulla estreta (Plantago lanceolata) és un remei segur en el tractament de les vies respiratories superiors, ja que resulta expectorant i al mateix temps protegeix les mucoses.
En forma d'infusió s'usa per al tractament d'afeccions gastrointestinals.
La decocció s'utilitza per al tractament d'inflamacions dermatològiques, úlceres malignes. També és útil en el tractament de l'estomatitis ulcerosa.


AVVCELM