divendres, 29 de novembre de 2019

CONFERÈNCIA SOBRE LA COMUNICACIÓ NO VERBAL II PART


La presència altra vegada de n’Enrique Abansés a Valldoreix és un d’aquells regals que no es paguen amb diners. En aquesta petita “Master class” que ens va impartir a la cinquantena de persones que hi érem presents, el passat divendres 29 de novembre, va aprofundir en altres vessants de la Comunicació No Verbal diferents a les de la 1a conferència.

https://www.youtube.com/watch?v=cdFZgZwNGTE
https://www.enriqueabanses.com/enrique-abanses-curriculum/


Llicenciat en Psicologia i Ciències de l’Educació i Màster en Administracions Públiques, n’Enrique ha impartit cursos i seminaris a Saragossa, Lleó, Osca, Barcelona i Valldoreix, i aquesta expertesa se li nota en cada frase: El to, la claredat d’allò que diu, el gest, les pauses, la mirada, la interacció amb el públic... tot li funciona com un engranatge que potencia el tema del qual ens va venir a parlar. Nosaltres som éssers emocionals i si la comunicació no verbal del ponent és precisa ens toca les emocions.  N’Enrique va fer èmfasi en el fet que és més important com es diuen les coses que les coses en sí i les estadístiques així ho corroboren. Se sap que el 80% dels conflictes recauen en el to en el qual s’ha dit alguna cosa i no en el fons de la cosa.

“La comunicación es plata. La comunicación no verbal es oro”, va dir. I el problema rau en què no ens ensenyen a comunicar-nos, ni a l’escola, ni enlloc, al contrari, els exàmens escrits tapen qualsevol habilitat que puguem tenir. Potser per això n’Enrique Abansés va insistir en què l’autoconeixement és fonamental per adquirir i millorar aquestes habilitats. Escoltar-nos, gravar-nos per després observar com ens movent, caminem, o també, mirar fotografies on apareixem ens amplia la visió de com som i com actuem. Hem d’estudiar-nos per fer-nos plenament conscients. Per acceptar-nos, confiar i fluir. Podem trobar més informació sobre habilitats comunicatives en el seu llibre: El arquitecto interior.

Amb vídeos, exemples didàctics i una excel·lent habilitat comunicativa, les gairebé dues hores que va durar la conferencia se’ns van fer curtes a totes les persones que van tenir la sort d’escoltar-lo. I ja esperem amb ganes una nova trobada amb aquest gran mestre de la comunicació.

o lac

3 comentaris:

AVVCELM ha dit...

Molt bé la xerrada, Fe. L'has de tornar a convidar
Teresa Veciana

AVVCELM ha dit...

Bon dia! A mi també em va agradar molt. Ja havia anat a l.anterior que vas muntar i recordava que era un ponent magnífic.
Olga Lacoma

AVVCELM ha dit...

Apreciado Josep Maria,
Gracias por avisarme. Esa charla ha sido de largo la más interesante y amena al mismo tiempo, que escuché. Tan interesante y NECESARIO me parece el tema, que me gustaría recibir de ti el contacto del Sr. Abansés, por si podría, más adelante, dar una charla también en el VEN. (Si eso no tocaría tus competencias, jajaja…) También le querría dar las gracias por esa charla. Ayer se agolpó tanta gente alrededor suyo, que no me pareció oportuno ser una más.

Dorothee Faltin