dissabte, 28 de gener del 2023

CONFERÈNCIA "INTRODUCCIÓ A L'ORNITOLOGIA I CONEIXER ELS OCELLS DEL NOSTRE ENTORN"



En aquesta conferència vàrem poder conèixer les característiques més significatives dels ocells, identificar els que veiem més sovint per la nostra zona i agafar idees perquè vinguin a casa nostre.
L'anellament científic d'ocells és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual de les aus. Qualsevol registre d'un ocell anellat, ja sigui a través de la seva recaptura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ens oferirà una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments.
Traçant les línies de vol definides pels parells de dades anellament-recuperació, és possible definir les rutes migratòries de les diferents espècies d'ocells, així com les seves àrees de descans, oferint-nos així una informació molt valuosa per a la planificació de sistemes integrats d'espais protegits per a les aus.
Una altra informació derivada de les recuperacions i controls inclou paràmetres poblacionals (taxa de supervivència, èxit reproductor, etc...) que poden resultar essencials per entendre determinats canvis en les poblacions dels ocells.
Conferenciant: Beth Mejan

1 comentari:

AVVCELM ha dit...

Moltes gràcies, Beth Mejan per la teva col·laboració