dissabte, 28 de maig de 2016

SORPRÈN I NO SORPRÈN



Veure la planta de Ruibarbre en una parada del mercadet de Valldoreix

Afegitó: Melmelada de ruibarbre i llima.

Ingredients:365 gr de ruibarbre net i pelat,300 gr de sucre morè,3 llimes (suc de tres i pell d'una)
En primer lloc s'ha de netejar bé el ruibarbre.
Per això, s'ha de treure els extrems i pelar una mica les tiges per evitar que la melmelada tingui masses fils com per resultar molest; tot i que després es tritura és preferible treure'ls, ja que és bastant fibrós.
Llavors, s'han de tallar a rodanxes petites, més o menys de 1/2 o 1 cm d'amplada.
Finalment, s'ha de posar en un cassó amb el suc de les tres llimes, la ratlladura de pell d'una d'elles i el sucre morè.
I a coure a foc mig fins que el ruibarbre sigui desfet. És una melmelada bastant ràpida de fer i entre 20-30 minuts està llesta.
Sabreu que està feta quan una cullereta quedi coberta per la melmelada, sense caure. No us passeu d'espessa perquè al refredar, espesseix més.