diumenge, 8 de novembre del 2015

PASSEJADA I VISITA AL MAS FUSTER II DE VALLDOREIX 08_11_15



Avui,  diumenge 8 de novembre de 2015, hem visitat el Mas Fuster II gràcies a la propietària Marian Jungerhans que ens ha obert les portes de la casa per mostrar-nos les seves dependències. Ens ha acompanyat el Junajo Cortés que ens ha explicat la seva història. El nostre agraïment a tots dos.


 Premsa del celler


Menjador


Cuina

El Mas Fuster és una de les cases que formen un conjunt de masies o raval de Can Bartralot de l’antic municipi de Canals i de la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix. Aquest raval estava format per les cases Tomàs, Fayol, Bartralot, Joan Julià i Guix.
Joan Fusté Serracant va ser un dels impulsors de la urbanització de la zona del Mas Fuster. També va ser fundador de l’Associació de Propietaris del Mas Fuster. Aquesta entitat tenia com a objectiu la millora urbanística de la zona. El 1927 van fer, per subscripció dels propietaris, un pont sobre el torrent de Can Llobet. El setembre de 1925 era escollit comptador de la junta presidida per Agapito Papaseït Carrera. També formaven part d’aquesta junta: Sixte Ranera Fernández y Conde com a vicepresident, Francesc Alberó i Carratalà, tresorer; Aurelio Ramírez Matías com a secretari, Antoni Valls Saludas, vicesecretari, Josep Font Ferré com a vocal primer, Modest Clavell Carreras, vocal segon i Manel Martí Ràfols com a vocal tercer.