divendres, 9 de març del 2012

FOTO DE LA SETMANA


Flor de tàpera

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic J.M. ja era hora que toquesis el tema de la gastronomía. La tàpera o taperera com a condiment. Es de la família de les Caparidàcies. "Capparis spinosa".Els capolls de les flors avans d'obrirse, o be els fruits quant son tendres, es posen en vinagre de qualitat i una mica de sal, i a les tres setmanes ja es pot començar a degustar-les. Es planta no comuna a les nostres contrades, per la seva especializació a sols calcaris o be en parets de roca calcària. Una anècdota: En una visita a l'església de Sant Cugat a dalt del campanari hem vaig trovar a les juntures de les pedres amb moltes plantes tapereres, que convendria considerar-les com a un be més de la natura històrica del lloc. Un consell; dexeules viure en pau a dalt del campanar, si més no com a record de la vostra visita. Es una espècie humil que viu agafada a les escletxas del rocam desafiant totes les inclemències meteorològiques del temps.
Bé, no obstant, si les teniu a taula, ....... que vagi de gust.
Salut, i fins aviat.
Mike.

AVVCELM ha dit...

Gràcies Mike.
JM.