diumenge, 15 de gener del 2012

CONFERÈNCIA SOBRE LA FITOTERÀPIA A LA MALATIA CRÒNICA



Consol Sangabriel a la Sala de Cultura de VDX. 

El passat divendres 13 de gener, va tenir lloc a la Sala de Cultura de Valldoreix, la xerrada-col•loqui “la fitoteràpia a la malatia crònica”, a càrrec de Dra. en farmàcia i fitoteràpeuta Consol Sangabriel”, amb l’assistència d’una trentena de persones que van gaudir escoltant-la i compartint amb ella les seves experiències..

Síntesi de la xerrada:

Fitoteràpia, com alternativa o com a complement terapèutic en la patologia crònica:

1. Cirurgia, antibiòtics, quimioteràpia, teràpies biològiques, vacunes, radioteràpia, eficaces (i molt costoses) en patologies severes (medicina hospitalària), presenten efectes nocius potencials importants en nombrosos pacients, limitant la seva aplicació universal y perllongada en patologies cròniques (80% de la demanda en medicina no hospitalària).

2. Una disfunció immune, hepàtica, un estrès perllongat i una lesió orgànica són les alteracions a la base de les malalties cròniques més comunes (problemes cardiovasculars, reumatològics, càncer, alèrgies...).

3. Els principis actius vegetales són capaços de restaurar totalment o parcial el terreny causant de la malaltia crònica.

4. Nombroses plantes medicinals presenten escassos o nuls efectes secundaris. Són compatibles amb tractaments perllongats en exclusivitat o acompanyant tractaments convencionals necessaris (càncer, per exemple). Prevénen patologies severes resultants de patologies cròniques i milloren la qualitat de vida.

Així ho han viscut el Rafa Usero

Ens havíem passat una hora i mitja a la Plaça del Dr. Galtés passant fred. A la tornada la dona, derrotada, em diu que pren un bol de brou calent i se’n va al llit. Jo prenc un altre i marxo a la xerrada de fitoteràpia. Fitoteràpia? Fitos, vol dir planta en grec, si la memòria no em falla.

Arribo que ja havia començat feia cinc minuts. Havien muntat la taula fora de l’escenari, a la platea: primer encert, trobaves la Consol Sangabriel més propera. Una veu clara, paraules justes, ni massa ràpides, ni massa lentes. Descobreixes que la fitoteràpia és una especialitat que a Alemanya ja s’estudia. Descobreixes que pot substituir el medicament, o alternar-lo, inclús per a restablir estats post-operatoris.

De mica en mica et va embolcallant el tema, el nom de plantes, la seva utilitat, la veu de la Consol, el seu entusiasme. Hi creu en el que diu i acabes creient-la i posant-te al seu costat. I et dius: “Què fem intentant descobrir altres planetes, si en el nostre, encara no coneixem les seves plantes?”

2 comentaris:

AVVCELM ha dit...

Moltes gràcies Consol per la teva implicació.
JM.

AVVCELM ha dit...

Rafa, una vegada més gràcies.
JM.