dilluns, 14 de novembre del 2011

TAST DE VINS BLANCS DE BARRICA 12_11_11

El passat dia 12 de novembre va tenir lloc a la Nau Cultura de Valldoreix el tast de vins blancs de barrica de V nivell, organitzat per l’ AVVCELM, amb la col•laboració de l’EMD de Valldoreix i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El tast va ser un èxit, tant a nivell de participants (26 alumnes) com per la professionalitat i implicació del professor i enòleg de L’INCAVI el Sr. Albert Gonzalo.


Vàrem començar el Tast amb el Clar de Castanyer 2009 i per acabar el Joncària blanc moscat del 2005. 

 Notes de tast:

Augustus blanc 2010

Color: Daurat suau amb tons verdosos
Nas: Aquest vi destaca per les seves notes de fruites madures com plàtan, juntament amb una gran varietat d'elegants notes cítriques i florals, que aniran evolucionant i complementant-se amb el temps.
Boca: En boca és potent, llaminer i estructurat, destacant un fons cremós que es fon amb una agradable i fresca sensació cítrica.

Joncària moscat barrica 2005
Color: Groc palla amb reflexos daurats , net i brillant.
Nas: Aroma potent i elegant, fruites exòtiques i cítrics. Matisos de fusta nova amb acusat caràcter varietal. Excel•lent harmonia de fruita, fusta i aromes de criança.
Boca: és equilibrat i saborós, gras i amb cos. Intens aroma retronasal i darrer gust persistent, llarg i agradable.



Agaliu 2009
Vi delicat, sense estridències, però amb el caràcter del macabeu: frescor i suavitat a la vegada, amb el toc just de fusta. (És una paraula antiga que vol dir il•lusió)

Clar de castanyer 2009
Color: Groc daurat, brillant, rovellat.
Nas: Aromes a sota bosc amb lleugeres notes florals .
Boca: Hi ha un lleuger carbònic, fruits secs, fumats amb un post-gust llarg.

Vinya Fonda 2010
Color: Color groc,
Nas: Intens i afruitat de poma i fruita d’estiu, amb lleuger matís avainillat.
Boca: Lleugeurament àcid, ampli i ben estructurat, sàpid, afruitat de poma recient collida i més avainillat, amb un final de durada intermitja.

El Quintà 2010
Color: Groc daurat, net, brillant, llàgrima lenta.
Nas: Fruita blanca amb os, albarcocs, peres, fósfor, fonoll, formatge blau, tocs fumats i caramel, interessant evolució amb el pas dels minuts.
Boca: és ampli, sec, molt gras, fruita blanca, roure nous, cremós, retrocàlid, postgust llarg, torrat, cafè negre, fruita blanca, cítrics.

Enllaç video del tast: http://www.youtube.com/watch?v=8PQg02MG4XU