dijous, 19 de maig del 2011

ACTUALITAT A VALLDOREIX


Telefònica instal·la cable de fibra òptica a VDX. Nº002

Afegitó: Consultats els responsables de l'E.M.D. de VDX. confirmen que a finals de juliol tot Valldoreix estarà amb fibra òptica.

4 comentaris:

AVVCELM ha dit...

Ja podrem contractar l'imagenio.
JM.

daniel ha dit...

Quin abast tindrà això? Arribarà a tots els carrers asfaltats? M'interessa moltíssim, si algú té idea li agrairé molt que respongui. Gracies!

Joan Gaya ha dit...

Daniel: La instal·lació de la fibra òptica ha estat fortament batallada pel Govern (ex-govern) de l'EMD. Arribarà a TOT el terme de Vdx, amb carrers asfaltats o no. Soterrada per on estan fetes les canalitzacions (totes les noves urbanitzacions dels darrers 8 anys ho són excepte una), i aèria per on no ho estan. Van a una velocitat d'instal·lació admirable. La finalització prevista és a finals de juliol, encara que ens comuniquen que sembla més real per l'agost-setembre. Aviat Telefonica-Movistar començarà a fer les ofertes, que corresponen al què en diuen "Movistar Futura" (veure la web de movistar) amb 50/100 Mb/s de baixada, de moment, per a usos domèstics. Serà del tipus FTTH, és a dir, que la fibra arribarà fins dins de cada casa, per a la qual cosa caldrà estar preparat preveure el pas del cable. Més endavant sembla que hi haurà altres ofertes més potents destinades a empreses (fins a 1Gb/s ?, simetria baixada/pujada... ?) però d'això encara no en parlen. Sembla que inclourà telefonia gratuita (és una manera de dir) encara que la qualitat s'ha de veure. Per tant, el contracte podrà ser una canvi, i anul·lar la connexió de coure convencional.

AVVCELM ha dit...

Gràcies Sr.Gaya.
JM.