diumenge, 3 d’octubre del 2010

TAST DE VINS MONOVARIETAL 02-10-10



El passat dia 2 d’octubre va tenir lloc a la Nau Cultura de Valldoreix el tast de vins monovarietal de IV nivell, organitzat per l’ AVVCELM, amb la col•laboració de l’EMD de Valldoreix i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
El tast va ser un èxit, tant a nivell de participants com per la professionalitat i implicació del professor i enòleg de L’INCAVI el Sr. Albert Gonzalo Dinarès.



Varem començar el Tast amb el vi Viña Chatel i el Vallformosa crianza de l’anyada 2005, per continuar amb el Coronas crianza del 2007, tots ells de la varitetat ull de llebre. Varem continuar amb els vins de la varietat garnatxa, Lasendal, Etim i per finalitzar amb el Martinet Bru, tots de l’anyada 2005.

Detall del vins:
D.O BODEGA VÍ VARIETATS OBSERVACIONS
Catalunya Torres Coronas crianza Ull de llebre 2007
Penedès Vallformosa Vallformosa crianza Ull de llebre 2005
Penedès Pinord Viña Chatel crianza Ull de llebre 2005
Montsant Agrícola Falset Etim selecció negre Garnatxa 2005
Priorat Mas Martinet Martinet Bru Garnatxa 2005
Montsant Celler de Capçanes Lasendal negre Garnatxa 2005

Anotacions dels vins que cal destacar:

Coronas crianza 2005: Aroma floral delicada sobre fons de fruita molt madura (móra i maduixa), de roure i de trufa. Paladar ric i complex. Els seus tanins presenten una estructura afruitada i carnosa que evoluciona cap als matisos vellutats, fumats i d’espècies. adquirits durant la criança.(Preu 6,15€)

Martinet Bru 2005:
Intensitat correcta, copa parada destaca en excés aromes vegetals, pebrot verd, en moure la copa es torna més complex, aflorant la mineralitat pròpia dels priorats amb notes de fruita negra (mores i prunes), evoluciona, es torna llaminer donant-nos notes de regalèssia i notes caramelitzades.
Amb prou cos i potència, persistència mitjana, però en via retronasal apareix el vegetal.(Preu 18,06€)



El tast començava per l’examen olfactiu i l’Albert Gonzalo anotava a la pissarra les aromes que cadascun detectava. Així varem fer amb la resta de vins. Pel mateix procediment es va fer l’examen gustatiu. El resultat era ben curiós: vins que comparativament preu qualitat tindrien que ser millors i en l’opinió general el més car no va ser el que els participants van escollir. Una vegada acabada la “cerimònia” del tast, tots els presents vam felicitar al professor Albert Gonzalo i se li va demanar ( La Silvia) de fer un nou curs de tast a cegues.
Esperem veure’ns tots plegats en el proper “Tast de Vins”.
JM