diumenge, 6 de juny del 2010

MACRO TAST DE VINS D.O. CATALUNYA A VALLDOREIX




ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL MACROTAST DE VINS DE LA D.O. CATALUNYA A VALLDOREIX

Valldoreix ha acollit aquest dissabte, 5 de juny, el penúltim dels tastos de vi que la Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza amb motiu del seu 10è Aniversari. Organitzats en dos torns de tast de 60 persones, els assistents han pogut degustar cinc vins representatius de l’amplíssim ventall de vins que conformen els vins de la DO Catalunya, de manera que es tasten dos blancs (un jove i un passat per bóta), un rosat i dos negres (un jove i un criança). El tast ha estat dirigit per un dels enòlegs del Comitè de Tast de la DO Catalunya, Martí Magrinyà.
Els vins tastats a Valldoreix –ja que en cada tast varien els vins triats- han estat: Conde de Caralt (René Barbier-Freixenet, Torrelavit), Nerola (Bodegues Torres, Vilafranca del Penedès), Flama d’Or (Grup Cooperatiu Castell d’Or, Vilafranca del Penedès), Laviña (Masia Vallformosa, Vilobí del Penedès) i L’Equilibrista (Ca n’Estruc. Esparreguera).
La Denominació d’Origen (DO) CATALUNYA s’estén pel territori català que manté la vinya com a conreu tradicional, permeten l’elaboració de vins amb llibertat, innovació i flexibilitat, ja que disposa d’un ampli ventall de varietats autoritzades. La celebració del 10è Aniversari de la DO Catalunya està dedicada al consumidor, que l’ha convertit en la denominació d’origen catalana que més vi embotella, amb un pes molt important als mercats d’exportació (més del 50%).
El 10è Aniversari es clourà el pròxim 19 de juny, a les Drassanes de Barcelona amb la I Mostra de Cellers de la DO Catalunya. Durant tot el dia, els visitants podran realitzar tastos de vi i a la tarda “maridarem” els vins amb una graella d’activitats: lliurament dels premis del II Concurs BlogDOCat, al millor blog vitivinícola català; showcooking a càrrec de l’Àngel Pasqual (cuiner del programa de TV3 La Salut al Cistell) i l’actuació musical d’Els Amics de les Arts (millor grup musical del 2009 segons Enderrock.

COMUNICAT DE PREMSA
D.O. CATALUNYA