dimarts, 17 de juny del 2008

CURS D'INICI AL TAST DE VINS

El passat dia 31 de Maig, va tenir lloc a la Sala de Cultura de Valldoreix el primer curs de tast de vins, organitzat per l’ AVVCELM, amb la col·laboració de l’EMD de Valldoreix i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

El curs va ser un rotund èxit, tan a nivell de participants com a la ponent de l’INCAVi, la professora i enòloga Sra. Margarita Vilavella, que va fer una exposició per a principiants, començant pel tipus de raïm, amb les seves varietats: blanques (Macabeo, Picapoll, Garnatxa, Pansal, Trepat blanc, etc.) i negres (Merlot, Pinot Noir, Syrah, Cavernet Sauvignon, etc.). Després va continuar amb la D.O.Q. ( Alella, Penedès, Priorat, Terra Alta, etc.) i tot seguit ens va fer cinc cèntims sobre els tipus de fermentació, la carbònica i la tradicional. Per acabar la classe teòrica, va comentar què és un vi blanc, un rosat i els negres. (criances, reserves i gran reserves).

Va arribar l’hora que tots esperàvem, el Tast……….. sobre la taula sis copes per cada un dels alumnes, vam començar pel vi blanc d’Alella, comentant que les propietats vénen determinades pel Xarel·lo: lleuger, perfumat, elegant i cristal·lí. De paladar amable i molt harmònic.

Per acabar la classe, teníem un negre criança del Priorat; la criança vol dir 6 mesos en barril de roure francès i 18 mesos en ampolla. Amb un grau alcohòlic de 13º, amb aromes a fruita madura, molt saborós i càlid al paladar.

Una vegada acabada la “cerimònia” del tast, van felicitar la Margarita Vilavella, i tots els presents li van demanar de fer un curs d’espumosos pel pròxim Novembre. Margarita t’esperem!!!!! I gràcies.

AVVCELM

Aquí teniu la roda de tots els aromes que es poden trobar en el vins, (examen visual, gustatiu i olfactiu) quasi res.