divendres, 25 de juny del 2010

diumenge, 20 de juny del 2010

PASSEJADA A L'ESTANY DELS ALOUS


Així ho ha viscut Miquel Batet (V.E.N.)

Aquest diumenge, amb un èxit de participació, s’ha celebrat la visita a l’estany dels Alous. La vegetació ufanosa i un temps esplèndid ens ha permès de gaudir d’un paratge molt especial. Ja que d’una antiga argilera, posteriorment envaida per les aigües subàlvies ha sorgit un estany, que amb una mica d’arranjament i manteniment per fer-lo més apte per vianants, podria esdevenir com un petit parc natural. A destacar el clàssic canyissar dels llocs humits, la cua de cavall, la boga, que tant útil se’ns va fer antigament per apedaçar els culs de les cadires i una filera d’arbres (albers) a tocar del rierol que ens separa Rubí de Sant Cugat. Finalment una recomanació: fer una visita, si és possible, a primera hora del matí o a la posta de sol, per observar el moviment dels ocells o el cant de les granotes.

Una salutació a tots els assistents, i fins a la propera.


Així ens ho explica la Mireia Plaza (Biòloga)

Vam començar el matí amb una bona passejada, a la riera, per acabar a l’estany dels Alous. La veritat és que amb nervis, però tot va ser començar (i gràcies a la introducció del senyor Fe!) amb les preguntes del grup i l’ambient agradable i desenfadat que es respirava, no va costar gens continuar parlant, perquè un tema treu l’altre i al final, encara resulta que et quedes amb ganes de dir més coses, que apuntes per la següent vegada!

SORPRÈN I NO SORPRÈN


Veure un "patio andaluz" en el barri de Ca N'Enric La Miranda

SORPRÈN I NO SORPRÈN




Veure una cabina de telèfon anglesa en el Barri de La Miranda.

SORPRÈN I NO SORPRÈN



Veure pescant a 5 persones en l'Estany dels Alous.

dilluns, 14 de juny del 2010

CONFERÈNCIA "SEGUEIX ELS TEUS SOMNIS FINS ON ET PORTIN "


Laura Klamburg en la Sala de Cultura de VDX. (Foto Valeria Monittola)

El passat divendres 11 de juny, va tenir lloc a la Sala de Cultura de Valldoreix, la xerrada-col•loqui “Segueix els teus somnis fins on et portin”, a càrrec de Laura Klamburg, dissenyadora gràfica i autora del llibre “Son dos”, amb l’assistència d’una vintena de persones que van gaudir escoltant-la i compartint amb ella les seves vivències.

Així ens ho explica la Laura:

Vam arribar corrents, fins hi tot una mica tard. Els nens bruts fins a les orelles, veníem d'una festa d'aniversari.

Es clar que estava una mica nerviosa. Una xerrada sobre el meu llibre, mare meva! Però de seguida em vaig relaxar. El Josep Maria Fe té aquest afecte per les persones. Amb una naturalitat que s'encomana em va anar introduint a la gent que mica en mica arribava. La gent era de lo més "vario-pinta". Grans i joves, d'entorns molt diferents, tots amb ganes i curiositat d'escoltar el que havia de dir, gent molt maca, l'audiència perfecta.

I finalment vam començar i tot va sortir rodó. La meva veu que sempre es molt fluixeta, sembla que s'escoltava prou bé i les explicacions que volia donar van sortir senzilles i prou espontànies. Vam estar ben bé una hora xerrant i conversant i comentant, però no es va fer gens pesat, al contrari es va crear una atmosfera realment acollidora. Al final, de tot cor, m'hagués posat a abraçar a la gent, a tots, per la seva presència, per dedicar-me una mica del seu temps i atenció. Tothom em va escoltar des del seu cor, amb generositat i respecte. Em vaig sentir realment a gust.

Gràcies Josep Maria per organitzar aquesta i tantes altres xerrades. La teva feina és molt important per la comunitat de Valldoreix. Ens ajudes a tots plegats a coneixe’ns i a respectar-nos una mica més. La teva energia tant positiva i creativa és realment una font d'inspiració. Tant de bo tots tinguéssim una mica del teu esperit dins de nosaltres.

Una abraçada,
Laura Klamburg.

dimecres, 9 de juny del 2010

SORPRÈN I NO SORPRÈN




Veure un eriçó en el Torrent de Can LLobet

III NIT DE MUSICA A LA FRESCA


10 DE JULIOL, 22,30H.
PLAÇA DEL CASAL DE CULTURA DE VALLDOREIX

Els Palomino Shakers son una orquestra de funk soul i R& blues que neix a Cerdanyola inspirada per la pelicula d'Alan Parker "the Commitments" dels 90. Està liderada pel Lou Ramirez, trompetista, i les Palomino sisters, que son 3: Ruth, Aymará i Rachel.

El seu espectacle és molt marxós i divertit i compten sempre amb l'a...ctuació estelar d'en Toni Priante, artista i cantant , que al pur estil Louis Amstrong es canta un parell de temes amb les sisters. Al repertori que fan hi podem trobar cançons de l'Aretha Franklin, l' Stevie Wonder , Bee Gees, Michael Jackson, etc... que fa les delícies del públic de 30 cap amunt, fins els mes grandets!!! Els restants músics son la Cerdanyola crazy horns: Lou Ramirez, keni, il Calabrese i Cesar (2 saxos i 2 trompetes) Lali la motta als teclats, Victor"big foot" al baix i els germans Vandor a la bateria i la guitarra eléctrica.

AVVCELM

diumenge, 6 de juny del 2010

MACRO TAST DE VINS D.O. CATALUNYA A VALLDOREIX




ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL MACROTAST DE VINS DE LA D.O. CATALUNYA A VALLDOREIX

Valldoreix ha acollit aquest dissabte, 5 de juny, el penúltim dels tastos de vi que la Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza amb motiu del seu 10è Aniversari. Organitzats en dos torns de tast de 60 persones, els assistents han pogut degustar cinc vins representatius de l’amplíssim ventall de vins que conformen els vins de la DO Catalunya, de manera que es tasten dos blancs (un jove i un passat per bóta), un rosat i dos negres (un jove i un criança). El tast ha estat dirigit per un dels enòlegs del Comitè de Tast de la DO Catalunya, Martí Magrinyà.
Els vins tastats a Valldoreix –ja que en cada tast varien els vins triats- han estat: Conde de Caralt (René Barbier-Freixenet, Torrelavit), Nerola (Bodegues Torres, Vilafranca del Penedès), Flama d’Or (Grup Cooperatiu Castell d’Or, Vilafranca del Penedès), Laviña (Masia Vallformosa, Vilobí del Penedès) i L’Equilibrista (Ca n’Estruc. Esparreguera).
La Denominació d’Origen (DO) CATALUNYA s’estén pel territori català que manté la vinya com a conreu tradicional, permeten l’elaboració de vins amb llibertat, innovació i flexibilitat, ja que disposa d’un ampli ventall de varietats autoritzades. La celebració del 10è Aniversari de la DO Catalunya està dedicada al consumidor, que l’ha convertit en la denominació d’origen catalana que més vi embotella, amb un pes molt important als mercats d’exportació (més del 50%).
El 10è Aniversari es clourà el pròxim 19 de juny, a les Drassanes de Barcelona amb la I Mostra de Cellers de la DO Catalunya. Durant tot el dia, els visitants podran realitzar tastos de vi i a la tarda “maridarem” els vins amb una graella d’activitats: lliurament dels premis del II Concurs BlogDOCat, al millor blog vitivinícola català; showcooking a càrrec de l’Àngel Pasqual (cuiner del programa de TV3 La Salut al Cistell) i l’actuació musical d’Els Amics de les Arts (millor grup musical del 2009 segons Enderrock.

COMUNICAT DE PREMSA
D.O. CATALUNYA